Dameklip
 

Man altid har en chance

I Odenses Oksebar serveres oksemørbrad og kylling i lange baner. Veltilsmagt og superfrisk, men portionerne er lige i underkanten.

Det er næsten en joke, at oksebaren ligger i Odense – oven i købet i selve kød- og gådegade i centrum.

Oksekød Ikke desto mindre er det okse, der er på menuen og kun en enkelt bøf til dem, der er helt ubøjelige. Odense er på vej til at blive et mondænt restauratområde, hvor allerede mange restaurant har slået sig fast som tilløbsstykker. Oksebaren er ikke bagud i forhold til koncepterne, og stedets indretning er rå og enkel. Den store rektangulære centralt placerede bar, fra hvis midte al drikkelse fremskaffes, og hvorom man kan sidde bænket på bedste newyorkermanér, er bygget op af partier af gamle døre og karme.

Der er fliser på væggene og et cylinderformet stort akvarium med blot en enkelt ensom vandmand oplyst i svagt neon blåt. Der er gang i den! Imponerende, når man tænker på, hvor dårlige danskere er til fisk.

Kig ind i fremtiden
Måske Askin og alle de andre fremstød for okse to gange om ugen skulle på kursus i Oksebaren, for her kommer alverden uanset alder og øvrig observans. Der kan kun fordureserveres til to tredjedele af bordene, så man altid har en chance.

Folkene bag er ingen ringere end mad- og vinmanden Martin og cafemanden Thomas fra Christianshavn. Martin har været med Claus i flere projekter, blandt andet da Noma åbnede, og han har i den grad tæft for, hvad der rør sig lige rundt om hjørnet og bliver det, vi alle vil have. Så oksekød på menuen går sin sejrsgang i møde, hvis oksebaren er et kig ind i fremtiden.

Forbaskede små
Kortet er opbygget i behørigt hensyn til den senmoderne individualisme. Man kan krydse og mikse helt efter lyst og behov. Der er små og rå fiske/skaldyrretter til ca. 75 kr., der er de mellemstore retter til 75-125 kr., og så er der hovedretter til 150-200 kr i hyggeligt restaurant.

Ganske fornuftige priser, hvis portionsstørrelserne ikke var så forbaskede små. Hovedretterne er ganske enkelt på størrelse med en god forret på mange af byens bistrosteder. Det skaber en vis utryghed ved bordet, og vi fik da også spist uendelig meget brød denne aften.

Himmerigsmundfuld
Vi var et par stykker, så vi kunne komme godt omkring. Vi indledte med tre af de rå og små. Knivmusling (75 kr.) var en servering med én af de rå og delikate muslinger skåret i fem stykker, så den næsten forsvandt med to pergamenttynde skiver fennikel og en halv teske smagfuld dressing med krydderurter.

Tataren af ørred fra Fyn rørt med speltkerner, urter, sennep og kapers var en himmerigsmundfuld, hvor det skarpe netop matchede fedmen i den friske ørred (75 kr.). Østers har den størrelse, østers nu har, og tre styk Isigny sur mer fra Bretagne er superbilligt til 50 kr.

Vi drak henholdsvis tette og champagnecocktails (70 kr. – dagens tilbud) til disse indledende øvelser. Mens menuens priser altså ikke matcher den mængde og den kompleksitet i tilberedning, retterne har, så er vinudvalget superflot med meget fine priser.

3×3 cm røget kuller
Vi spiste af det lille gode runde grove brød, der var kommet ind på en kakkel med lidt smør. Så fulgte tre mellemretter: Krabbesandwich fra Italien (125 kr.) var en af de mest helstøbte retter med en hel softshell krabbe i nænsomt friteret brøddej, salat, let peberrodscreme og en sprød skive crouton til. Fin ret med fylde.

Det var der ikke i den ellers meget lækre kød and chips (75 kr.). 3×3 cm letrøget kuller med sprød brødpanering var genialt alternativ til klassikeren, den rå remoulade var skarp og knasende, mens de frittede aspargeskartoffelbåde ikke var sprøde, men snarere bløde. Måske sorten ikke er den mest velegnede til fritter.

Endelig var der en tangsalat (75 kr.) af storbladet grøn tang med salturt og pergamenttynde rodfrugter samt en østersdressing. Supergod, men igen bare tre mundfulde i én portion. Der kom straks en køler til vinen.

Observant
Vores meget observante tjener Gitte havde nok spottet, at vi stadig så lidt sultne ud, så hun foreslog at vi udvidede bestillingen fra to til tre hovedretter. God ide, især da tilbehøret til hovedretterne var tre meget små aspargeskartofler per ret.

Den stegte pighvar var korrekt tilberedt og smagte fint (200 kr.), og det samme gjorde kulmulen med brunet smør(150 kr.). Begge kom de med et par babyfennikel og forårsløg og en meget homogen pestoagtig masse.

Returnerede muslinger
Som sidste ret valgte vi blåmuslingerne serveret som hovedret (125 kr.) dampet i æblecider og fløde og med små tern af grove urter på toppen i restaurant.

Over halvdelen af muslingerne var ikke åbnede, og vupti var Gitte der, og så blev den returneret og kom igen med friske velsmagende og velåbnede muslinger. Hertil forfaldt jeg til et enkelt glas 2007 Côtes du Rhône, Mas du Gourdereau – Rhône til 45 kr. glasset. Fin til prisen.

Sure stikkelsbær
Desserterne led faktisk samme størrelsesforholdsproblem som resten. Der var to forskellige: en vellykket kombination af minitern af mazarin, kirsebær og en kugle lækker lakridsis, der kunne balancens kunst (75 kr.) og en mindre harmonisk sur dessert med stikkelsbær, lynfrosset surmælksost og knas (mysli), sur stikkelsbærsorbet og en umotiveret bund af ymer (75 kr.).

Intet rigtig sødt til at bryde det sure. En latte og en cortado at gå hjem på og en regning på 1.820 kr. for tre gange fire retter, og noget i retning af næsten to flasker vin omregnet. Det er jo ikke urimeligt, men følelsen af ikke at få særlig meget sad i os alle. Her er et superpotentiale, og de fire huer er derfor en afglans af den begejstring, der skal lyde for et sted, hvor fisken tages alvorligt, og hvor fisken formår at forføre.

9 Responses to Man altid har en chance

  1. online lenders
    loans for bad credit
    no credit personal loans
    payday advance
    personal loans greensboro nc

  2. monthly payday loans online
    loans for people with poor credit
    find a loan
    loan for bad credit
    payday loan online direct lender

  3. cialis canadian prices
    viagra 100 mg
    viagra professional online
    generic viagra 100mg
    buy viagra wholesale

  4. payday loans online direct lenders no teletrack
    payday loans
    top 10 payday loan companies
    pay day loans
    ez check advance

  5. viagra sale next day delivery
    viagra men
    buy viagra cheap line
    viagra men
    viagra sale asda

  6. cheapest viagra cialis levitra
    coupons for cialis 20 mg
    buy cialis online from uk
    cialis 20 mg cost
    cialis discount coupon

  7. splitting cialis pills
    coupons for cialis 20 mg
    rx party net pill cialis
    tadalafil 20mg
    order generic cialis online

  8. order cialis mexico
    ceebis tadalafil 20mg
    cheapest cialis uk
    tadalafil sublingual tablet 20mg
    buying cialis usa

  9. cheapest levitra professional oo
    buy generic levitra online
    buy levitra in thailand
    vardenafil generic
    levitra discount card

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*

Overlay Container Column 1

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Overlay Container Column 2

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Overlay Container Column 3

Wesce sit amet porttitor leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque interdum, nulla sit amet varius dignissim Vestibulum pretium risus

Copy rights © Salon Golden Saks
Design by Kanka Webdesign